PROCURIO VIDEO: Novi incident u Kataru, prišli novinaru i prekinuli javljanje uživo, pogledajte kako je sve završilo…

- U jednom trenutku su nam čak htjeli uzeti opremu, rekao je.

  • Sport

  • 26. Nov. 2022  

  • 0

Argentinski novinar doživio je neugodno iskustvo u Kataru prilikom prijenosa uživo. Neidentificirani službenici prekinuli su ga u obavljanju posla i zahtijevali da prekine snimanje

Joaquin Alvarez pričao je s argentinskim navijačima kada se pojavio izvjesni službenik s još dvojicom muškaraca. Alvarez je bio prisiljen prekinuti razgovor s navijačem koji mu je govorio kako je tužan zbog šokantnog poraza od Saudijske Arabije.

Do incidenta je došlo u dijelu Dohe Barwa Villageu. Novinar i njegova ekipa javljanje su završili iz stražnjeg dijela automobila, a službenik mu je rekao kako mu je tamo bilo zabranjeno snimati jer se radi o 'privatnom prostoru'.

- Bio sam uplašen i mislio sam da će me zarobiti. Osoba koja je zaustavila snimanje izašla je iz kombija i na vrlo grub način nam rekla da ne možemo više snimati jer smo na privatnom prostoru, rekao je Alvarez, piše Daily Mail.

Alvarez mu je odgovorio kako oni nastoje pokazati nešto lijepo o zemlji, no oni su mu samo rekli da mora otići.

- U jednom trenutku su nam čak htjeli uzeti opremu, rekao je.

- Ovo je primjer teške cenzure, rekao je Alvarezov kolega Nicolas Magaldi koji je bio u TV studiju.

- Prekrili su kameru, nisu dopustili snimanje, naredili su vam na nepristojan način da odete, a osoba se nije identificirala, rekao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...