PROCURILO IZ SVLAČIONICE SAUDIJSKE ARABIJE: Otkriveno kako je došlo do najvećeg iznenađenja na SP-u (VIDEO)

U drugom poluvremenu mogli smo gledati senzacionalan preokret apsolutnih autsajdera uoči utakmice, a nekoliko dana nakon preokreta izašao je i video govora saudijskog izbornika Hervéa Renara na poluvremenu utakmice. 

  • Sport

  • 26. Nov. 2022  

  • 0

Nakon prvih sedam dana na Svjetskom prvenstvu u Kataru i 20 odigranih utakmica, definitivno najveće iznenađenje dosad je pobjeda Saudijske Arabije nad Argentinom, jednim od najvećih favorita za osvajanje SP-a. 

Argentinci su u prvih 45 minuta potpuno izdominirali Saudijce, zabili su gol iz penala, a čak tri gola su im poništena zbog ofsajda. Mnogi su vjerovali kako će Messi i društvo u nastavku potpuno pregaziti Saudijsku Arabiju nakon maestralnog prvog poluvremena, ali dogodilo se upravo suprotno. 

U drugom poluvremenu mogli smo gledati senzacionalan preokret apsolutnih autsajdera uoči utakmice, a nekoliko dana nakon preokreta izašao je i video govora saudijskog izbornika Hervéa Renara na poluvremenu utakmice. 

Mnogi smatraju kako su riječi francuskog stručnjaka dovele do apsolutne senzacije: 

- Šta mi to radimo? Je li ovo naš stil presinga? Šta želite: slikati se s Messijem? Morate ga pritisnuti, jer on ima loptu, a vi samo stojite mirno i gledate ga. Morate ga pritisnuti, gurati ga, ako se želite slikati s njim, onda izvadite mobitele. Morate dati sve što imate, ovo je Svjetsko prvenstvo, vrištao je saudijski selektor dok je jurio po svlačionici od igrača od igrača. 

Njegov pristup na poluvremenu urodio je plodom kada su odmah početkom drugog poluvremena Saleh Al-Shehri (48) i Salem Al-Dawsari (53) iskreirali preokret.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...