ZLATKO DALIĆ KRITIKOVAO TERMINE UTAKMICA: "Nismo dobili poštovanje koje zaslužujemo kao viceprvaci svijeta"

Hrvatska u taj susret ulazi s jednim bodom iz prvog kola kada su izabranici Zlatka Dalića odigrali remi s Marokom (0:0).

  • Sport

  • 26. Nov. 2022  

  • 0

Hrvatska i Kanada sutra od 17 sati igraju meč drugog kola grupe F Svjetskog prvenstva u Kataru.

Hrvatska u taj susret ulazi s jednim bodom iz prvog kola kada su izabranici Zlatka Dalića odigrali remi s Marokom (0:0).

- Pripremamo se za jako važnu i tešku utakmicu. Bitan je bio oporavak igrača jer nam je onaj termin u 13 sati poremetio cijeli bioritam, sad smo se prebacili na noćni termin. Očekujem tešku utakmicu i s više energije nego protiv Maroka. Puni su samopouzdanja, a mi moramo jednako odgovoriti - rekao je Dalić u najavi sutrašnjeg susreta pa nastavio:

- Hrvatska reprezentacija zaslužuje poštovanje svakoga jer je to pokazala otkad postoji. Osvojili smo dvije medalje u 20 godina, što je malo ko napravio. Kako mi pokazujemo respekt prema drugima, tako ga i zaslužujemo.

Nisam to htio komentarisati, ali nije respekt da igramo u 13 sati. Hrvatska je druga na svijetu, ne igra ni Engleska ni Španija ni Francuska u 13 sati. Neću se obazirati na bilo kakve komentare. Mi ćemo se pripremiti i biti dostojanstveni i prema Kanadi. I očekujemo respekt - zaključio je selektor Vatrenih.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...