MODNI TREND ZA ZIMU: Teddy kaputi nose se i ove godine, a ovo su neki od najljepših (FOTO)

Teddy krzneni kaput klasik je zimske garderobe.

  • Žena

  • 26. Nov. 2022  26. Nov. 2022

  • 0

Topao, udoban i tako chic – ovaj kaput vraća se na listu trendova, a itekako je mnogo razloga za to da se u hladne dane zaogrnete njime. 

Počinje sezona teddy modela.

Takozvano plišano krzno, poznato zbog igračaka, temelji se janjećoj koži. Neke modne kuće, uključujući Pradu i Dries van Noten, u izradi svojih kreacija sarađivale su s njemačkom kompanijom Schulte-Mohair.

Teško da bilo koji drugi materijal može dati takav osjećaj topline i ugode na niskim temperaturama, a to što je stilski dotjeran i pruža vrlo trendi izgled dodatne su prednosti ovog modela kaputa.

Ipak, vjerovatno najvažniju ulogu u priči o uspjehu teddy kaputa odigrao je model Teddy Bear Icon Coat modne kuće May Mara - debitirao je na modnoj pisti 2017. godine i od tada postao sastavni dio trendovske zimske garderobe. A nose ga baš svi, od modela i influencerica do glumica, od Kim Kardashian do Katie Holmes, navodi Tportal.hr.

Teddy kaput zapravo se u ponudi Max Mare nalazi od 1980-ih, a nedavno su oživjeli stari dizajn udahnuvši mu malo osvježenja. Ian Griffiths, kreativni direktor brenda, istražujući i kopajući po arhivima modne marke otkrio je taj kultni model i s talijanskim proizvođačem razvio tehniku ​​kojom se udobno krzno može izraditi od svile. S cijenom od oko dvije hiljade eura, Icon Coat nipošto nije mala investicija, ali je jasno dokazao koliko je vječan -  teddy bunda je siguran pratilac u mnogim hladnim danima.

Plišana bunda obično dolazi u toplim nijansama smeđe (baš poput plišanog medvjedića) pa se savršeno može kombinirati s trenutno vrlo trendi bež bojom, no popularne su i pastelne nijanse i svijetle boje poput ružičaste, zelene ili svijetloplave… 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...