DAN DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE OBILJEŽEN U AMBASADI BiH U MADRIDU: Španski profesor predstavio knjigu o bosanskim sevdalinkama...(FOTO)

Druženje građana Bosne i Hercegovine i Španije...

  • Društvo

  • 26. Nov. 2022  26. Nov. 2022

  • 0

Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježen je i u Ambasadi BiH u Madridu, druženjem sa našim građanima i predstavljanjem knjige "Sevdalinke: 150 dragulja sevdaha" novinara i profesora španjolskog iz Valencije Césara Campoya.

alt

Danka Savić, ambasadorica BiH u Kraljevini Španiji sa brojnim gostima

Kao veliki zaljubljenik našeg podneblja i muzike, Cesar je dobar dio svog života posvetio istraživanju historije i kulture i u ovoj knjizi piše o naslijeđu i evoluciji tradicionalnog muzičkog žanra iz Bosne i Hercegovine i područja Balkana, poznatom kao Sevdah.

alt

alt

Cesar koji je jedan od najbolji poznavatelja naše tradicionalne muzike u Španjolskoj, ima i svoju web stranicu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...