MILAN DUNOVIĆ O FORMIRANJU VLASTI: "Čudno kad vas u koaliciju poziva neko s manje glasova..."

Dunoviću je neprihvatljivo da se o mogućem koaliranju, u ovom slučaju na državnom i federalnom nivou, komunicira pozivima putem medija.

  • Politika

  • 26. Nov. 2022  26. Nov. 2022

  • 0

Potpredsjedniku Demokratske fronte (DF) Milanu Dunoviću čudan je poziv iz redova političkog subjekta Narod i pravda (NiP) za višestranačko koaliranje budući da je razlika u broju osvojenih izbornih glasova između ova dva politička subjekta veća u korist DF-a.

"Moram reći da, kad vas neko s manje glasova poziva u koaliciju, meni je to čudno. To je i u političkoj teoriji i praksi nešto što je neizvodivo, da neko ko nije politički pobjednik poziva nekoga u koaliciju. Konkretno, na nivou FBiH, Narod i pravda ima 67.000 glasova, Demokratska fronta 107.000; razlika od 40.000 glasova. I sad vas neko poziva i nešto nudi", kazao je Dunović odgovarajući na novinarska pitanja danas u Sarajevu uoči njegovog gostovanja na redovnoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca „Krug 99“.

Osim toga, Dunoviću je neprihvatljivo da se o mogućem koaliranju, u ovom slučaju na državnom i federalnom nivou, komunicira pozivima putem medija.

Kad je riječ o eventualnim koalicijama DF-a u kantonima, u tome potpunu slobodu odlučivanja imaju kantonalne stranačke organizacije, kazao je Dunović ne isključujući i mogućnost različitih koaliranja na tim nivoima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...