NI VELIKI BROJ VOZAČA U NJEMAČKOJ NE ZNA ODGOVOR NA PITANJE: Znate li šta znači ovaj prometni znak!?

To je jedan od novijih znakova u Njemačkoj, prvi put je postavljan na ceste 2007. godine

  • Auto

  • 27. Nov. 2022  

  • 0

U Njemačkoj biste mogli naići na ovaj prometni znak – zadebljana crna kružnica i u njoj crna tačka. Jedno prometno istraživanje pokazalo je da čak niti Nijemci ne znaju o kakvom se znaku radi…

https://revijahak.hr/wp-content/uploads/2021/06/Untitled-1.jpg

U osnovi je vrlo jednostavno, odnosno nameće se zdravom logikom: putokaz s crnom tačkom u crnom krugu označava centre gradova. To je jedan od novijih znakova u Njemačkoj, prvi put je postavljan na ceste 2007. godine. Zbog toga je možda i razumljivo da ga samo četvrtina vozača prepoznaje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...