NAVIJAČI U KATARU UKAZALI NA NJEMAČKO LICEMJERJE: Istakli transparente s likom Mesuta Ozila

Mesut Ezil je bio kritikovan u Njemačkoj zbog, između ostalog, podrške muslimanima u Kini.

  • Sport

  • 27. Nov. 2022  27. Nov. 2022

  • 2

Na utakmici reprezentacija Španije i Njemačke, koja je odigrana u okviru drugog kola grupe E Svjetskog prvenstva isplivao je zanimljiv detalj, kojeg je snimio reporter Anadolije.

On je uslikao navijače na tribinama koje su istakli fotografiju bivšeg njemačkog reprezentativca Mesuta Özila.

On je bio kritikovan u Njemačkoj zbog, između ostalog, podrške muslimanima u Kini.

Podsjećamo, Özil se prije tri godine dotakao dešavanja u Kini, gdje su ujgurski muslimani podvrgnuti teškom teroru.

"U Kini spaljuju Kur'ane, džamije su zatvorene, teološke škole i medrese su zabranjene. Vjerski učitelji ubijaju se jedan po jedan i usprkos svemu, muslimani šute. Zar ne znaju da je pristanak na progon i sam progon? Ali, zet poslanika Muhammeda s.a.w.s. kaže: "Ako ne možete spriječiti progon, govorite o njemu javno"", napisao je Özil.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...