VIŠKOVIĆ NASTAVIO KONSULTACIJE S POLITIČKIM PARTIJAMA: "Nova Vlada će voditi odgovornu socijalnu politiku"

Višković je delegaciji SP ukazao da od svih političkih partija, koje će participirati u budućem kabinetu, očekuje maksimalno angažovanje kako bi mogli da adekvatno odgovore na izazove sa kojim će se suočavati nova vlada.

  • Politika

  • 28. Nov. 2022  

  • 0

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske, Radovan Višković sastao se danas sa predstavnicima Socijalističke partije i DEMOS, čime je nastavio konsultacije o formiranju buduće vlade.

Delegaciju Socijalističke partije predvodio je predsjednik, Petar Đokić, a tokom sastanka, mandatar Višković predstavio im je programska načela buduće vlade.

Višković je delegaciji SP ukazao da od svih političkih partija, koje će participirati u budućem kabinetu, očekuje maksimalno angažovanje kako bi mogli da adekvatno odgovore na izazove sa kojim će se suočavati nova vlada.

– S druge strane, predstavnici SP naglasili su da predstavljeni programski principi nove vlade održavaju i njihov stav, ističući da će se zalagati za socijalno odgovornu politiku ali i progresivne ekonomske mjere, sa posebnim naglaskom na potrebu reforme javnih preduzeća u Republici Srpskoj – ističe se u saopštenju iz Vlade Srpske.

U nastavku konsultacija sa političkim partijama, mandatar Višković je razgovarao i sa delegacijom Demokratskog saveza (DEMOS), na čelu sa predsjednikom partije Nedeljkom Čubrilovićem.

– Tokom konsultacija, mandatar Višković ukazao je da će nova vlada voditi socijalno odgovornu politiku prema građanima, ali i preduzimati brojne reformske zahvate sa ciljem daljeg ekonomskog razvoja Republike Srpske, ističući da prioritet ostaje očuvanje političke i ekonomske stabilnosti – ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je mandatar Višković naglasio da od DEMOS, kao i ostalih partija čiji će predstavnici biti zastupljeni u novoj vladi, očekuje da u maksimalnom kapacitetu odgovore zadatku i sa odgovornošću ispunjavaju zacrtane ciljeve.

Istovremeno, predsjednik DEMOS Nedeljko Čubrilović, pružio je podršku predstavljenim programskim opredjeljenjima nove vlade, te izrazio očekivanje da će prilikom predlaganja kadrova svih partija posebna pažnja biti vođena o stručnom i obrazovnom profilu članova buduće vlade.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...