BRITANSKA PARLAMENTARKA OGORČENA UČEŠĆEM DAČIĆA NA KONVENCIJI U LONDONU: "'Mali Sloba' se nikada se nije izvinio za seksualne ratne zločine režima čiji je propagator bio!"

Kearns je putem svog Twitter naloga poručila da je Dačićevo prisustvo na navedenoj konvenciji "loše napravljeno" i da je "pogrešno". 

  • Društvo

  • 28. Nov. 2022  28. Nov. 2022

  • 4

Donika Gervalla, ministrica vanjskih poslova Republike Kosovo, kritikovala je učešće srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića na Konferenciji o prevenciji seksualnog nasilja u ratovima koja se danas i sutra održava u Londonu.

Ona je Dačića opisala kao jednog od glavnog "arhitekte genicida na Zapadnom Baklanu, posebno u BiH i na Kosovu".

Upitala je organizatore koji je smisao da Dačić govori na ovakvoj konferenciji.

"Bio je desna ruka Slobodna Miloševića od 1992. do 2000. godine", podsjetila je Gervalla.

Na ovu informaciju reagovala je i britanska parlamentarka Alicia Kearns. Ona je putem svog Twitter naloga poručila da je njegovo prisustvo na navedenoj konvenciji "loše napravljeno" i da je "pogrešno". 

"Za vrijeme Miloševićevog režima silovano je više od 25.000 muslimanskih žena industrijaliziranim seksualnim ratnim zločinima u logorima za silovanje. 'Mali Sloba', što je nadimak Ivice Dačića, nikada se nije izvinio za seksualne ratne zločine režima čiji je propagator bio", poručila je parlamentarka Kearns. 

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...