"KAO MAJKU ČETVERO DJECE...": Kim Kardashian se konačno oglasila o Balenciaginom skandalu (FOTO)

Jedna od najpoznatijih reality zvijezda i modna poduzetnica nakon četiri dana oglasila se o kontroverznoj kampanji poznatog brenda.

  • Show

  • 28. Nov. 2022  28. Nov. 2022

  • 0

Kim Kardashian oglasila se o kontroverznoj kampanji Balenciage, za koju se i sam luksuzni brend izvinio, nakon što ju je ekspresno povukao. Reality zvijezda i sama je vlasnica brenda donjeg rublja, a s Balenciagom je često sarađivala, baš kao i njezin bivši suprug Kanye West.

Ova 42-godišnjakinja nakon nekoliko dana oglasila se o kampanji povodom praznika, a koja prikazuje dvije djevojčice koje u rukama drže plišane medvjediće obučene u mrežaste majice i kožno remenje, što su mnogi protumačili kao simbol BDSM fetiša.

"Bila sam tiha posljednjih nekoliko dana, ne zato što nisam bila zgrožena i ljuta zbog nedavnih kampanja Balenciage, nego zato što sam htjela priliku da razgovaram s njima da bih shvatila kako se ovo moglo dogoditi", napisala je Kim u svojoj objavi na Twitteru.

"Kao majku četvero djece, potresle su me uznemirujuće slike. Sigurnost djece mora se čuvati s najvećim poštovanjem, a svaki pokušaj da se normalizira bilo kakvo zlostavljanje djece, ne bi trebao imati mjesta u našem društvu - tačka", nastavila je Kardashian.

Cijenim što je Balenciaga uklonila kampanje i uputila izvinjenje. U razgovorima s njima čini mi se da shvaćaju ozbiljnost teme te da će poduzeti potrebne mjere da se ovo više nikad ne ponovi", napisala je Kim K. u izjavi koju je podijelila i na Insta Storyjima. Jedna od najvećih svjetskih influencerica zaključila je objavu riječima da "ponono procjenjuje svoj odnos s brandom".

image  

Ono što je još više zgrozilo javnost je kampanja za Balenciaginu kolaboraciju s Adidasom, u kojoj su modeli pozirali u uredu u kojem su razbacani dokumenti, knjige, a na zidovima su bile slike. Korisnici mreža uočili su da jedna od fotografija uključuje stranicu iz presude Vrhovnog suda SAD-a iz 2008. (Sjedinjene Države protiv Williamsa) kojom se promicanje ili reklamiranje dječje pornografije potvrđuje kao savezni zločin koji nije zaštićen slobodom govora, navodi Gloria.hr.

Još jedna Balenciagina kampanja koja je izašla u proteklom razdoblju ima sporne momente, riječ je o proljetnoj Garde-Robe kolekciji za koju su pozirale glumice Nicole Kidman te Isabelle Huppert. Fotografije su nastale također u uredu na Manhattanu uz brojne knjige Michaela Borremeana, čiji rad prikazuje golu djecu i odrasle koji učestvuju u činovima nasilja i kanibalizma. Također, na jednoj od fotografija na zidu visi uokvirena diploma za Johna Phillipa Fishera, koji je prema lokalnim novinama iz Michigana osuđen 2018. za zlostavljanje svoje unuke. Balenciaga je kampanju s medvjedićima povukla, a iz brenda su se za sve izvinili na mrežama.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...