KAKO OVO OBJASNITI: Nikšić ne želi izdati one za koje je tvrdio da su izdali državu! (VIDEO)

Svakako je politički zrelo od Nikšića što ne želi "izdati" svoje političke partnere jer time pokazuje da se radi o pouzdanom i odgovornom zvaničniku.

  • Mini market

  • 28. Nov. 2022  

  • 1

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić komentarisao je danas nedavnu izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića u kojoj je poručio da ponuda za formiranje vlasti SDP-u i DF-u, stara četiri godine, još uvijek stoji.

Nikšić je novinarima potvrdio da su o tome razgovarali na posljednjem neformalnom sastanku u sarajevskoj kafani Kibe Mahala, kojem je prisustvovao i Željko Komšić.

"Mi nemamo potrebu da se o tome očitujemo, radimo jedan drugi projekat sa Osmorkom. Za neočekivat je da ja to sve sad izdam, ostavim, prevarim i da se okrenem nekoj drugoj ponudi bez obzira na to kakva je", kazao je.

Svakako je politički zrelo od Nikšića što ne želi "izdati" svoje političke partnere jer time pokazuje da se radi o pouzdanom i odgovornom zvaničniku.

Ili je u međuvremenu politički sazrio, jer je ne tako davno olako prešao preko, kako je rekao, izdaje države.

Naime, nakon pregovora o izbornoj reformi u Neumu gdje su lider NiP-a Elmedin Konaković i lider SBB-a svrstali na stranu Dragana Čovića, Nermin Nikšić ih je optužio da je njihov stav vodio podjeli države. 

"Ja sam duboko uvjeren, jer sam razgovarao puno sa njima, da oni nisu shvatili da time izdaju državu. Ali, to je njihovo mišljenje bilo. Ja smatram... Ja i sad ne kažem izdaja, ja smatram da je to vodilo podjeli države", rekao je tada Nikšić na TV OBN. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...