ZBOG UVREDA I PRIJETNI POLITIČKIH ZVANIČNIKA, STRANAČKIH MEDIJA I BOTOVA: Sudija Branko Perić zatražio izuzeće u predmetu "Respiratori"

Kako je Perić kazao za portal Klix, u obavljanju sudijske dužnosti spriječava "medijski terorizam".

  • Vijesti

  • 29. Nov. 2022  29. Nov. 2022

  • 6

Sudija Suda Bosne i Hercegovine Branko Perić je zatražio izuzeće u predmetu "Respiratori", potvrdio je za više sarajevskih medija.

Kako je Perić kazao za portal Klix, u obavljanju sudijske dužnosti spriječava "medijski terorizam".

Predsjedniku Suda Bosne i Hercegovine Ranku Debevcu je podnio zahtjev za izuzeće, ali konačna odluka o eventualnom izuzeću nije na predsjedniku Suda Bosne i Hercegovine.

Naime, shodno zakonodavstvu, predsjednik Suda Bosne i Hercegovine ga nije imenovao u ovom predmetu, tako da ga i ne može ni izuzeti. Izgledno je da će konačnu odluku donijeti Opća sjednica.

Perić je zatražio izuzeće nakon što je 24. novembra objavio oslobađajuću presudu svim optuženima u predmetu "Dženan Memić". Osim Perića, u sudskom vijeću u ovom predmetu bili su Nenad Šeleda i Izo Tankić.

Međutim, nakon oslobađajuće presude uslijedilo je pravo medijsko šikaniranje sudije Perića. Danima se nizaju uvrede na njegov račun, kako od strane političkih zvaničnika (prevashodno Naroda i Pravde), tako i od stranačkih botova na društvenim mrežama. 

Nijedno od udruženja koja brinu za prava građana u našem društvu, kao ni o udruženja novinara zbog neprofesionalnog izvještavanja se nije oglasilo povodom napada na sudiju Perića. 

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...