PANIKA U MOSKVI: Ukrajinske snage izvele silovit udar, pogođena elektranu u Rusiji, nestalo struje...

Zasad nema informacija o mogućim žrtvama, dodao je guverner.

  • Evropa

  • 30. Nov. 2022  

  • 1

Ukrajinske snage pogodile su elektranu u višestrukim napadima na rusku regiju Kursk u utorak, prouzročivši djelomičan nestanak struje, rekao je lokalni guverner.

"Ukupno je bilo oko 11 lansiranja. Pogođena je elektrana", rekao je Roman Starovojt, guverner regije Kursk, u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

"Zbog toga je došlo do djelomičnog nestanka struje u okruzima Sudža i Korenevo." Ti su okruzi dio ruske regije Kursk koja graniči s Ukrajinom.

Zasad nema informacija o mogućim žrtvama, dodao je guverner.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvještaje. Ukrajina nije preuzela odgovornost niti je komentirala.

Ruske vlasti u regijama koje graniče s Ukrajinom ponovno optužuju Kijev za napade na ciljeve poput dalekovoda i skladišta goriva i municije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...