ŠKRIJELJ POTVRDIO: Sebija Izetbegović smijenjena iz Savjeta za nauku i umjetnost Senata UNSA

Više je razloga bilo za ovakav prijedlog, a jedan od njih je nedolazak Izetbegović na sjednice Savjeta.

  • Društvo

  • 30. Nov. 2022  30. Nov. 2022

  • 3

Profesorica na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović više nije dio Savjeta za nauku i umjetnost Senata Univerziteta u Sarajevu.

Informaciju je potvrdio rektor UNSA Rifat Škrijelj za Oslobođenje, čija je ovo i bila inicijativa.

Više je razloga bilo za ovakav prijedlog, a jedan od njih je nedolazak Izetbegović na sjednice Savjeta.

"Profesorica Izetbegović je bila neuredna kada je riječ o dolaženju na sjednice, te je slala zamjene, što je dovodilo kvorum u pitanje. Najčešće je to bila Enra Suljić. Još jedan razlog je jer je Izetbegović prihvatila mandat u Skupštini Kantona Sarajevo, koja je i naš osnivač", pojasnio je Škrijelj.

Dodatni razlog je i provjera diplome Izetbegović.

"Želio sam da profesorica bude po strani dok se ne završe sve provjere", dodao je Škrijelj.

Rektor je napomenuo i kako je o svemu obaviještena i Izetbegović, uz pomoć profesorice Suljić, te se složila s ovim izmjenama.

Na pitanje ko bi trebao zamijeniti Izetbegović, Škrijelj je odgovorio da bi to mogla biti profesorica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Maja Arslanagić Kalajdžić.

"To je mlada, perspektivna profesorica i afirmisana. Radi se o inicijativi koja može biti prihvaćena", zaključio je Škrijelj.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...