GINU ZA SLOBODU: Savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog otkrio koliko je ukrajinskih vojnika poginulo od početka invazije...

Obje strane se sumnjiče da umanjuju podatke o ljudskim gubicima da bi održale moral među vojnicima.

  • Evropa

  • 02. Dec. 2022  02. Dec. 2022

  • 1

Najviše 13.000 ukrajinskih vojnika poginulo je od pokretanja ruske invazije na Ukrajinu u februaru, izjavio je savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

- Imamo zvanične procjene Generalštaba. One se kreću od 10.000 (...) do 13.000 mrtvih - rekao je Mihail Podoljak za ukrajinski Kanal 24.

Prema njegovim riječima, šef države će zvanične podatke objaviti "kada za to bude vrijeme",  javlja Slobodna Evropa.

Kada su se u junu vodile borbe oko Luganska u istočnoj Ukrajini, Zelenski je rekao da "60 do 100 ukrajinskih vojnika dnevno pogine u akciji".

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je u septembru da je od početka sukoba 24. februara poginulo 5.937 ruskih vojnika.

Obje strane se sumnjiče da umanjuju podatke o ljudskim gubicima da bi održale moral među vojnicima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...