NAKON ZORANA BORJANA: HDZBiH danas objavljuje kandidaturu Borjane Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH

Sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH počinje u 11 sati u Mostaru, a nakon sjednice predviđeno je obraćanje novinarima, kada bi trebala i zvanično biti objavljena informacija o kandidaturi Borjane Krišto.

  • Vijesti

  • 02. Dec. 2022  

  • 4

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH danas će za predsjedavajuću Vijeća ministara Bosne i Hercegovine predložiti zamjenicu predsjednika ove stranke Borjanu Krišto, objavio je danas Večernji list. 

Sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH počinje u 11 sati u Mostaru, a nakon sjednice predviđeno je obraćanje novinarima, kada bi trebala i zvanično biti objavljena informacija o kandidaturi Borjane Krišto. Po ustaljenoj praksi rotacije, u novom mandatu bi čelnu funkciju u Vijeću ministara trebao obnašati kandidat iz hrvatskog naroda.

Borjana Krišto je na proteklim izborima bila kandidatkinja stranaka okupljenih oko Hvatskog narodnog sabora (HNS) BiH za člana Predsjedništva BiH. U proteklom mandatu bila je članica Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...