HISTORIČAR BEŠLIN UPOZORAVA: "Imenovanje Vulina na čelo BIE način da se destabilizuje region"

Uvrede koje su upućene Radi Trajković samo su dokaz da Vučić vodi politiku linča koja poziva na nasilje, smatra historičar Milivoj Bešlin.

  • Regija

  • 02. Dec. 2022  02. Dec. 2022

  • 0

Predsjedniku jedne države ne dolikuje da vrijeđa žene, kazala je predsjednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković za Gradsku RTV nakon niza uvreda koje je juče na njen račun uputio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je Trajković nazvao pogrdnim imenima, nakon odluke kosovskog premijera Albina Kurtija da je imenuje za savjetnicu novog ministra zajednice i povratak Nenada Rašića.

“Vučićeve izjave predstavljaju kompromitaciju institucije i države na čijem je čelu. Onakve etikete potpuno su bile u funkciji nečega što je lov na mene, on je čovjek koji nikada ništa nije radio, živio je od etiketiranja i prodavanja magle, čovjek koji samo maltretira građane svoje zemlje”, kaže Trajković.

Ističe da je dugo sigurnosno ugrožena, posebno od kada je ubijen Oliver Ivanović.

“Ja ne dozvoljavam da se zaboravi i da se nekako zataška ubistvo Olivera Ivanovića”, ističe Trajković.

Uvrede koje su upućene Radi Trajković samo su dokaz da Vučić vodi politiku linča koja poziva na nasilje, smatra historičar Milivoj Bešlin.

“On je ovim definitivno pozvao na linč Rade Trajković i doveo u pitanje njenu bezbjednost. Posebno ako znamo kako je sprovođen linč protiv ubijenog Ivanovića, i medijska satanizacija, koja se završila njegovim ubistvom”, objašnjava Bešlin.

Bešlin se osvrnuo i na imenovanje Aleksandra Vulina za čelnog čovjeka BIA.

“To je još jedno dodatno zbližavanje Rusije sa Srbijom, tačnije nije zbližavanje već definitivno znak da će se bezbjednosnom agencijom Srbije u stvari upravljati iz Moskve”, smatra Bešlin i upozorava da je imenovanje Vulina, koji je poznat kao promoter "srpskog sveta", na ovako odgovornu poziciju jedan od načina da se destabiliše region Zapadnog Balkana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...