NENAD NEŠIĆ KATEGORIČNO TVRDI: "Pokret za državu nije izdao opoziciju, već Vukanovićev poslanik" (VIDEO)

Lider DNS-a kaže da Pokret za državu nije izdao opoziciju, već se izdaja desila unutar opozicionog bloka koji čine SDS, PDP i Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

  • Politika

  • 03. Dec. 2022  03. Dec. 2022

  • 6

"Poslanici Nebojše Vukanovića nisu glasali za kandidata PDP-a prilikom glasanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske za delegate Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH", tvrdi Nenad Nešić.

Lider DNS-a kaže da Pokret za državu nije izdao opoziciju, već se izdaja desila unutar opozicionog bloka koji čine SDS, PDP i Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Nevažeći listić upravo je i napravio Vukanovićev poslanik, kaže Nešić, prenosi banjalučka  ATV.

“Naime, Vukanovićevi poslanici nisu glasali za kandidata PDP-a. Tvrdim odgovorno i imam podatke za to. Za jednog sam siguran, a za druga dva nisam siguran.

Postoji pretpostavka da dva kandidata iz SDS-a nisu glasala. Znači, sigurno tri poslanika opozicije nisu glasala za PDP”, smatra Nenad Nešić.

Nebojša Vukanović je s druge strane u svoje poslanike siguran. Kako su oni glasali saopštio mu je i Igor Crnadak. Prilikom glasanja, kaže Vukanović, imali su znakove raspoznavanja.

Glasovi ipak pokazuju drugačije. Za SDS su namjerno više glasali tvrdi lider DNS-a.

Očigledne su namjere Nebojše Vukanovića. On želi, kaže lider DNS-a, da preuzme lidersku poziciju u opoziciji. Zbog toga mu u prilog ide da u što nepovoljnjiju poziciju stavi PDP i SDS, jer na osnovu pada njihovog, njegov rejting raste.

Sve to Vukanović, kaže Nešić, radi kroz Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...