ANA BRNABIĆ NADMAŠILA SEBE: „Niko nema takav kredibilitet kao Aleksandar Vučić, on još uvijek razmišlja…“

Ona je rekla da „ne priznaje Ustav Kosova“, i da je to za nju kao „ustav Karaburme“, ali da Srbe ne mogu da predstavljaju oni koji su dobili „30 puta manje glasova od Srpske liste“, koju podržava vlast u Beogradu.

  • Regija

  • 05. Dec. 2022  

  • 3

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da predsjednik Srbije „još razmišlja da li da ode na Samit EU-Zapadni Balkan u Tirani“ 6. decembra.

Brnabić je za televiziju Pink izjavila da smatra kako je „važno da on bude u Tirani jer niko nema takav kredibilitet kao Aleksandar Vučić“, kao i da je Evropska unija pokazala „nevjerovatno licemerje“ oko najavljene vizne liberalizacije Kosova.

Govoreći o propustima vlasti iz Prištine, za koje je ocijenila da ih Evropska unija prilikom donošenja te odluke nije uzela u obzir, Brnabić je rekla da je kosovska Vlada na čijem je čelu Albin Kurti „dva puta zabranila glasanje Srbima“, što je „brutalno kršenje Briselskog sporazuma“.

„Problem tablica je vještački napravljen od strane Albina Kurtija, zato što on ne postoji, taj problem je riješen. Problem ličnih karata je vještački generisana kriza od strane Albina Kurtija, on je jednostrano kršio sve sporazume koji su potpisani. U sred Berlina je rekao da u Prištini ne postoji Briselski sporazum ‘nemamo ga i Zajednica srpskih opština ne dolazi u obzir'“, rekla je Brnabić.

Dodala je i da je u 2021. godini bilo 128 etnički motivisanih incidenata, odnosno napada na Srbe na Kosovu, dok je u ovoj godini do 2. decembra bilo 126 takvih napada, a da „ni za jedan od ovih incidenata niko nije odgovarao“.

Brnabić je rekla da je postavljanje Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak „u tu takozvanu Vladu Kosova kao predstavnika Srba“, kao i imenovanje Rade Trajković za njegovu zamjenicu, umjesto ministra iz Srpske liste koji je na poziv Beograda dao ostavku, došlo na osnovu „1.500 glasova“ koliko je Rašićeva stranka dobila na kosovskim izborima, u odnosu na Srpsku listu koja je na tim izborima dobila „30 puta više glasova“.

Ona je rekla da „ne priznaje Ustav Kosova“, i da je to za nju kao „ustav Karaburme“, ali da Srbe ne mogu da predstavljaju oni koji su dobili „30 puta manje glasova od Srpske liste“, koju podržava vlast u Beogradu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...