U TOKU SU EVAKUACIJE ŠIROM HRVATSKE: Dojave o bombama u zgradi Vlade RH i većina državnih institucija...

Glasnogovornik Visokog kaznenog suda, sudac Marko Bitanga, potvrdio je da su primili dojavu o bombi i da je u toku evakuacija zgrade.

  • Regija

  • 05. Dec. 2022  

  • 0

U toku je evakuacija zgrade u kojoj se nalaze splitski sudovi, nakon što im stigao mail o dojavi o bombi, javljaju hrvatski mediji.

Pored svih sudova prijeteći mail dobila je većina državnih institucija u Hrvatskoj, a prva na popisu onih kojima je dojavljeno o prijetećoj bombi je Vlada Republike Hrvatske.

Glasnogovornik Visokog kaznenog suda, sudac Marko Bitanga, potvrdio je da su primili dojavu o bombi i da je u toku evakuacija zgrade.

Nije znao hoće li zgradu napustiti i sudije Županijskog suda u Zagrebu koji su u istoj zgradi.

Županijski sud u Splitu dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi dobio je u 9.25 sati, a istovremeno je ista prijetnja stigla i na Općinski sud na Dračevcu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...