BEĆIROVIĆ RAZGOVARAO SA PAPANDREOU: Grčka podržava dodjeljivanje kandidatskog statusa BiH za članstvo u EU

Bećirović je naglasio potrebu za produbljivanjem bilateralne saradnje, posebno na ekonomskom planu.

  • Vijesti

  • 05. Dec. 2022  05. Dec. 2022

  • 1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je sa ambasadorom Republike Grčke u BiH Dimitriosom Papandreoum o odnosima između dviju država, te o evropskom putu Bosne i Hercegovine, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Sagovornici su se složili da je brži i dinamičniji rad na ispunjavanju uvjeta iz oblasti evropskih integracija najbolji put prema prosperitetu Bosne i Hercegovine.

Naglašeno je da bi dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji stvorilo pozitivan zamah u Bosni i Hercegovini. Ambasador Papandreou izrazio je snažnu podršku Grčke dodijeljivanju kandidatskog statusa za članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji.

Bećirović je naglasio potrebu za produbljivanjem bilateralne saradnje, posebno na ekonomskom planu, te je naglasio potrebu za potpisavanjem pripremljenih bilateralnih sporazuma i memoranduma između dviju država o uzajamnoj zamjeni i priznavanju vozačkih dozvola, saradnji na području mladih, kao i između ministarstava pravde te u oblasti turizma.

Istaknuto je i kako je saradnju između dviju zemalja moguće unaprijediti, između ostalog, u oblastima energetike, saobraćajne infrastrukture, turizma, poljoprivrede, drvne i mašinske industrije, te građevinarstva.

Također, izražena je i obostrana želja za realizacijom posjeta na najvišem nivou između Bosne i Hercegovine i Republike Grčke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...