IPAK SE RADI O OZBILJNIJOJ POVREDI: Odgođeno ročište u predmetu “Respiratori” zbog zdravstvenog stanja Novalića

Sud BiH je, na zahtjev odbrane Fadila Novalića, jednog od optuženih, odgodio pretres u aferi "Respiratori", zakazan za srijedu 7. decembar.

  • Vijesti

  • 05. Dec. 2022  05. Dec. 2022

  • 1

Odbrana federalnog premijera navodi da je Novalić 26. novembra doživio težak pad, prilikom kojeg je zadobio višestruke povrede, zbog kojih je hospitalizovan i zbog čega nije u mogućnosti da prisustvuje glavnom pretresu 7. decembra.

"Sud BiH je odgodio ročište na neodređeno vrijeme i zatražio dostavljanje relevantne medicinske dokumentacije.

I prethodno ročište, 30. novembra, odgođeno je iz istih razloga.

Novalić je zajedno sa Fikretom Hodžićem, vlasnikom firme ‘Srebrena malina‘, suspendovanim direktorom Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinom Solakom i ministarom finansija FBiH Jelkom Miličević optužen za zloupotrebe prilikom nabavke 100 kineskih respiratora u vrijednosti od 10,5 miliona KM", navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...