BUGAJSKI ŠOKIRAN PONAŠANJEM BIVŠEG VISOKOG PREDSTAVNIKA U BiH: „Samo putujte između glavnih gradova i ponavljajte iste šuplje fraze…“

Razgovarali su o, kako je naveo, putu ka normalizaciji odnosa, kao nastavku prethodnih sastanaka, kao i o aktuelnim pitanjima.

  • Vijesti

  • 06. Dec. 2022  

  • 2

Američki ekspert za Zapadni Balkan Janusz Bugajski oštro je kritizirao rad bivšeg visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka, koji danas obnaša funkciju specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine.

Lajčak mora imati najlakši posao u Evropskoj uniji. Samo putujte između glavnih gradova i ponavljajte iste šuplje fraze. Nema odgovornosti za EU diplomate na temelju rezultata. Neuspjeh u ispunjavanju obaveza postao je normalizacija EU-a“, poručio je američki ekspert za Zapadni Balkan Janusz Bugajski.

Podsjetimo, specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boravio je jučer u Beogradu gdje se sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i šefom srbijanske diplomacije Ivicom Dačićem.

O dvosatnom sastanku sa Vučićem Lajčak je izvijestio u objavi na Twitteru.

Razgovarali su o, kako je naveo, putu ka normalizaciji odnosa, kao nastavku prethodnih sastanaka, kao i o aktuelnim pitanjima, uključujući povratak Srba u kosovske institucije, energetskoj mapi puta i nestalim osobama. Miroslav Lajčak će danas posjetiti i Prištinu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...