SASTANAK BEĆIROVIĆA I AMBASADORA EGIPTA: Intenzivno raditi na poboljšanju saradnje dviju država na svim poljima

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović sastao se s ambasadorom Arapske Republike Egipat u BiH Yasserom Abdelrahmanom Alijem Sorourom. Razgovarano je o unapređenju odnosa dviju država.

  • Vijesti

  • 06. Dec. 2022  06. Dec. 2022

  • 3

Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu treba intenzivno raditi na poboljšanju saradnje dviju država na svim poljima, te sagledali mogućnosti organiziranja sastanaka na najvišem nivou.

Bećirović je naglasio da Bosna i Hercegovina ima dugoročni interes za razvoj bilateralnih odnosa sa Arapskom Republikom Egipat, te istaknuo očekivanja da će se brojni potencijali za privrednu saradnju pretočiti u konkretne poslovne projekte.

Razgovarano je i o nacrtima sporazuma čija je procedura zaključivanja u toku, a odnose se na saradnju u oblastima pravde, krivičnog zakonodavstva, kulture, mladih, nauke i tehnologije – saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...