ČUDO NA AUTOBAHNU: Preživio je sudar s Ferrarijem pri brzini od 300 na sat…

Automobil se zaustavio nekoliko stotina metara dalje.

  • Auto

  • 07. Dec. 2022  

  • 0

Pri brzini od 300 km/h svaki je vozački manevar potencijalno opasan. Svako agresivnije okretanje upravljača sigurno će rezultirati fatalnom nesrećom. Jedan vozač (59) Ferrarija u Njemačkoj imao je neviđenu sreću i imat će jednu od najzanimljivijih životnih priča. Preživio je sudar pri 300 km/h, a pritom nije ozlijedio nijednog drugog vozača.

Spektakularna nesreća dogodila se na A9 između Münchena i Nürnberga. Vozač je tokom manevra preticanja iz neutvrđenog razloga izgubio nadzor nad vozilom i udario u zaštitnu ogradu. Automobil se zaustavio nekoliko stotina metara dalje.

Vozač je samo lakše ozlijeđen. Njegov skupi SF90 Stradale potpuno je uništen. Šteta iznosi oko 450.000 eura. Njemačke autoceste poznate su po tome što na određenim mjestima nema ograničenja brzine, ali kada izazovete nesreću, morate dokazati da nesreću nije uzrokovala velika brzina. Greške u prometu su skupe, a samo rijetki imaju priliku pričati o tome.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...