FORTINO OBRAĆANJE JAVNOSTI: U BiH se dešava revolucija, nemojte to uzimati zdravo za gotovo

Forto je poručio da će NS insistirati na programu i za državni nivo.

  • Politika

  • 07. Dec. 2022  07. Dec. 2022

  • 5

Predsjednik Naše stranke Edin Forto danas je u Konjicu izjavio da se u BiH dešava revolucija jer se prvi put govori o programskoj koaliciji.

"Naša stranka je stranka principa i programa, to smo ponovili mnogo puta. Kada se formira vlada u Njemačkoj, koalicijska, radi se o stotinama stranica programa i onda se priča o nijansama programa. Mi prvi put pričamo o program, nemojte uzimati to zdravo za gotovo. Na njemu radimo predano sa partnerima i to je već revolucija", kazao je.

Forto je poručio da će NS insistirati na programu i za državni nivo.

"U subotu je Glavni odbor NS gdje očekujem instrukcije oko čega ćemo razgovarati ispred Osmorke, a onda i na državnom nivou", kazao je.

Na insistiranje novinara da li je SNSD treći partner Naše stranke, Forto je izbjegao direktan odgovor i ponovio da čeka instrukcije stranačkog Glavnog odbora o tome kako će ući u pregovore.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...