RUSKI ŠEF DIPLOMATIJE PUCA OD BIJESA: "Ovo je tragedija za zapadni sistem svjetskog poretka!"

"To je njihov izbor. Ali, dugoročno, čak i srednjoročno, ovaj izbor će biti gubitnički za ekonomski razvoj i suverenitet pojedinih", naglasio je Lavrov.

  • Svijet

  • 07. Dec. 2022  

  • 1

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je u srijedu da je Zapad "podigao zid" u odnosima s Moskvom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Govoreći na forumu Primakov Readings u Moskvi, Lavrov je rekao da će Rusija biti spremna za ozbiljan dijalog sa Zapadom kada "dalekovidi ljudi" dođu u tamošnje rukovodstvo.

"Zapad je prestao da sarađuje sa nama, uglavnom, podigao je zid, a mi samo radimo sa onima koji su spremni na to", rekao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije je sadašnju situaciju nazvao "tragedijom" za zapadni sistem svjetskog poretka, koji se zasnivao na principima globalizacije i koji se, prema njegovim riječima "potpuno diskreditovao kao nepregovarački sistem koji nije u stanju da poštuje i čuva sopstvene principe i mehanizme nametnute ostalima".

Takođe, rekao je da Zapad pokušava putem Ujedinjenih nacija (UN) obmanuti zemlje članice da usvoje antiruske rezolucije pod izgovorom "neodobravanja" akcija Moskve u Ukrajini i pokušava da zaplijeni zamrznutu rusku imovinu.

Lavrov je napomenuo da Zapad, pa čak i njegovi "pouzdani partneri", pokušavaju da se okrenu protiv Rusije i da to ima "neku vrstu psihološkog uticaja" na nekoliko zemalja koje "mogu podleći" Washingtonu.

"To je njihov izbor. Ali, dugoročno, čak i srednjoročno, ovaj izbor će biti gubitnički za ekonomski razvoj i suverenitet pojedinih", naglasio je Lavrov.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...