SABORSKI ZASTUPNIK BOJAN GLAVAŠEVIĆ PITA: “Šta bi HDZ da Vučić ima šal Srbije s granicama Virovitica-Karlovac-Karlobag?”

Što se tiče provedbi sankcija koje je Zapad nametnuo Rusiji zbog invazije na Ukrajini, Glavašević smatra da je to dobar put.

  • Regija

  • 07. Dec. 2022  07. Dec. 2022

  • 1

Saborski zastupnik (Zeleno-lijevi blok) Bojan Glavašević komentirao je rasprave u Hrvatskoj koje se vode oko obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj. HDZ se odlučio na konsultacije s opozicionim saborskim klubovima, a Glavašević smatra da su tako napravili korak unatrag i da bi bilo dobro da su to učinili i ranije.

“Sjetili su se da nemaju dvotrećinsku većinu. Konzultacije traju vidjet ćemo gdje će nas to dovesti. Bilo bi jako lijepo da su se to sjetili prije nego što su taj prijedlog uputili u proceduru jer tako se to radi”, kazao je Glavašević.

“Najveći problem je da se stvar postavlja na način da si ili za Ukrajinu ili za Rusiju ako si protiv ovog prijedloga, što je jako toksično, štetno i to ne odgovara istini”, dodaje zastupnik.

Mogu li se predsjednik RH Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković dogovoriti oko pitanja do 15.12.? “To bi bilo najbolje. Dvije institucije koje moraju surađivati u ovakvim situacijama. Njih dvojica bi trebali sjesti za stol i riješiti neke stvari.”

“Sankcije Rusiji još nisu iscrpljene”

Što se tiče provedbi sankcija koje je Zapad nametnuo Rusiji zbog invazije na Ukrajini, Glavašević smatra da je to dobar put.

“Siguran sam da sankcije nisu iscrpljene još, do sad je bilo osam krugova, očekujem da će ih biti i više. Moj dojam je da se u EU od toga ne odustaje. Poanta sankcija je da se Rusiju odvrati od rata u Ukrajine s jedne strane, a s druge da se ograniči geoplitički utjecaj Ruske Federacije i Bjelorusije u našim zemljama."

Glavašević smatra da je to dobar smjer u zaustavljanju financiranja rata i način da se zaštitimo od ruskog utjecaja. “Sankcije služe da bi ljudi u ovoj zemlji zadržali radna mjesta i da bi imali čime kupiti kruh i da taj kruh ne bude još skuplji nego što je danas.”

“Tolerancija na Orbana kopni”

Osvrnuo se na odnos EU-a, ali i Hrvatske prema mađarskom premijeru Viktoru Orbanu.

“Tolerancija u EU za Viktora Orbana kopni i to značajno. Ne znam zašto HDZ vodi toliko popustljivu politiku prema Orbanu. Je li to plaćanje nekih ulaznica za Schengen i euro? Ako jeste, onda je to previsoka cijena”, kazao je Glavašević pa dodao u razgovoru za N1:

“Kako bi HDZ reagirao da jedan naš drugi susjed, nazovimo ga Aleksandar Vučić na neku utakmicu došao sa šalom Srbije čije su granice na liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag? Bi li se jednako benevalento reagiralo na to?”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...