CVIJANOVIĆ OŠTRO OSUDILA NAPAD NA MOSTARSKU CRKVU: "Razbojnički napadi na imovinu SPC evociraju teške uspomene..."

(...) na period tokom kojeg je Saborna crkva srušena, a lokalni Srbi masovno protjerani iz ovog grada."

  • Vijesti

  • 07. Dec. 2022  

  • 10

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović saopćila je danas da je zgrožena sinoćnjim vandalizmom u Mostaru i bezočnim napadom na Sabornu crkvu Svete Trojice, koja je simbol vjerskog, kulturnog i nacionalnog identiteta mostarskih Srba.

Cvijanović u svom reagiranju navodi kako najoštrije osuđuje ovaj varvarski čin koji je izazvao opravdan strah i zabrinutost sveštenstva i cijele srpske zajednice u Mostaru.

"Razbojnički napadi na imovinu SPC u Mostaru, poput ovog koji je nažalost samo jedan u nizu, evociraju teške uspomene na period tokom kojeg je Saborna crkva srušena, a lokalni Srbi masovno protjerani iz ovog grada.

Pozivam nadležne organe da hitno rasvijetle ovaj slučaj, te da u najskorijem roku privedu pravdi i najoštrije kazne počinioce - navodi Cvijanović, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...