TRAKAVICA BEZ KRAJA I KONCA: Na odluku CIK stigle dvije žalbe iz RS-a 

"Ove žalbe biće, sa izjašnjenjem CIK, dostavljene Apelacionom odjeljenju Suda BiH",  naveli su iz CIK, koji je žalbe primio putem faksa. 

  • Društvo

  • 07. Dec. 2022  

  • 1

Centralna izborna komisija (CIK) u poslijepodnevnim satima primila je dvije žalbe na Odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske, potvrđeno je u CIK. 

Radi se o žalbama SNSD i Ranke Perić Romić. 

"Ove žalbe biće, sa izjašnjenjem CIK, dostavljene Apelacionom odjeljenju Suda BiH",  naveli su iz CIK, koji je žalbe primio putem faksa. 

Portparol SNSD Radovan Kovačević ranije je izjavio Srni da je SNSD danas zvanično predao Apelacionom vijeću Suda BiH žalbu na "sramnu i nezakonitu odluku" Centralne izborne komisije (CIK) BiH u procesu izbora delegata iz Republike Srpske u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, kao i krivične prijave protiv pet članove CIK-a koji su za takvu odluku glasali. 

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske su na posebnoj sjednici u četvrtak, 1. decembra, odlučili da će delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda biti SNSD Sredoje Nović, Snježana Novaković Bursać, Radovan Kovačević i Nikola Špirić, te SDS Želimir Nešković. 

Predsjednik Komisije za izbor i imenovanje Narodne skupštine Srpske Ilija Tamindžija je, podnoseći izvještaj o glasanju, rekao da su bila 82 važeća i jedan nevažeći listić. Svi poslanici su glasali, odnosno njih 83. 

Na jednom listiću koji je poništen, umjesto u predviđeni kvadratić kraj naziva PDP-a kao stranke, bio je prekrižen naziv te partije. 

CIK BiH priznao je taj sporni 12. glas za PDP delegata Nenada Vukovića, što znači da će o petom delegatu iz Republike Srpske u Domu naroda parlamenta BiH odlučivati žrijeb. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...