BBC PROGNOZIRAO REZULTATE UTAKMICA OSMINE FINALA SVJETSKOG PRVENSTVA U KATARU: Nogometnoj reprezentaciji Hrvatske predviđaju...

U iščekivanju završnice Svjetskog prvenstva mediji se bave ishodom četvrtfinalnih okršaja u Kataru.

  • Sport

  • 09. Dec. 2022  09. Dec. 2022

  • 4

BBC sport redovno prognozira rezultate najvažnijih sportskih događaja. Ovog puta analizirali su utakmice u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

U ulozi nogometnog stručnjaka bio je Chris Sutton, nekadašnji engleski golgeter, prvak Premier lige sa Blackburnom, kasnije golgeter Chelseaja, Celtica…

Sutton je do sada imao 55 posto postotak uspješnosti u pogađanju rezultata. Recimo, pogodio je 12 od 16 sudionika osmine finala. Sad pred četvrtfinalne borbe predviđa kraj za svoje Engleze pošto smatra da će Francuzi na kraju obraniti titulu prvaka svijeta osvojenu prije četiri godine u Rusiji.

Nekadašnji golgeter predviđa i kraj za Msesija i Argentince protiv Nizozemaca, kao i za viceprvake Hrvate i to na uvjerljiv način protiv Brazila. Također, vjeruje da Maroko nakon Belgije i Španjolske može do još jednog čuda protiv Portugala i Cristiana Ronalda.

Njegova prognoza sve četiri utakmice:

Hrvatska – Brazil 0:3

Nizozemska – Argentina 2:1

Maroko – Portugal 1:0

Engleska – Francuska 1:2

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...