UNIŠTAVANJE JAVNE POVRŠINE: Hrvatski navijači privedeni u Dohi nakon što su obojili kocke ispred hotela

Desetoro hrvatskih navijača je došlo na ideju uoči utakmice s Belgijom da oboje prostor ispred hotela Hilton, gdje su smještani hrvatski reprezentativci, u crveno-bijele kockice.

  • Šareni svijet

  • 09. Dec. 2022  

  • 0

Hrvatski navijači su uhapšeni u Dohi nakon što su obojili kocke ispred hotela u kojem se nalaze reprezentativci Hrvatske.

Desetoro hrvatskih navijača je došlo na ideju uoči utakmice s Belgijom da oboje prostor ispred hotela Hilton, gdje su smještani hrvatski reprezentativci, u crveno-bijele kockice.

"Boju smo nabavili preko naših ljudi koji ovdje žive i prve noći obojili smo 14 kocki. Nismo ni došli u hotel, a javili su nam se neki igrači koji su ih vidjeli s prozora. Bilo im je drago", za 24sata.hr je izjavio Jure, jedan od uhapšenih.

On je istakao kako njih desetoro nisu stali na 14 kocki, već su se vratili da kompletiraju mozaik ispred hotela.

"Ali mi ne bismo bili mi kad ne bismo pokušali kompletirati akciju. Večer uoči Japana smo kupili još nekoliko kanti boje, uspjeli smo obojiti još 22 kocke, ostalo nam je još par komada, a onda je stigla policija u pet automobila i odvela nas u stanicu. Prolili su nam boju, malo šarali po onome što smo napravili, a u stanici je bilo sve OK", kaže Jure i dodaje:

"Nisu znali za što bi nas teretili, kažu da smo uništavali javnu imovinu, ali izgleda da smo prošli s opomenom i upozorenjem da to više ne radimo. Bili su prijateljski raspoloženi, držali su nas do 5.30 ujutro, ali više smo razgovarali o nogometu, nego o našoj akciji. Prognozirali su našu pobjedu nad Japanom i tako se i dogodilo", rekao je Jure.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...