„SLOBODNA BOSNA“ SAZNAJE: Podignuta optužnica protiv Obrena Petrovića, prvi čovjek Dodikovog SNSD-a u Doboju tereti se za…

Petrović je danas i član Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Sjevernoatlantskog saveza (NATO), te je često dio izaslanstva Bosne i Hercegovine na skupovima koji se održavaju u cijelom svijetu.

  • Mini market

  • 11. Dec. 2022  11. Dec. 2022

  • 0

Kako „Slobodna Bosna“ nezvanično saznaje Okružno tužilaštvo Doboj podiglo je optužnicu i dostavilo na potvrđivanje Osnovnom sudu u Doboju protiv Obrena Petrovića, bivšeg gradonačelnika Doboja i Milke Vidakovića, bivšeg načelnika odjeljenja Civilne zaštite Doboj.

Oni se terete da nisu na vrijeme upozorili stanovnike Doboja i okoline na nadolazeći vodeni talas. Podsjetimo, u Doboju je za vrijeme katastrofalnih poplava 15. maja 2014. godine poginulo 11 osoba, a u gradu je pričinjena materijalna šteta koja se procjenjuje na više od 100 miliona konvertibilnih maraka.

Inače, Obren Petrović je već 16 godina prva politička figura Doboja, koji je do isključenja iz te stranke bio gradonačelnik, ali i predsjednik GO SDS-a.

Danas je na funkciji predsjednika Gradskog odbora SNSD-a.

Davanjem podrške novoizabranom članu Predsjedništva BiH i predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku, njega je tadašnji predsjednik SDS-a Vukota Govedarica isključio iz članstva stranke, a zatim je raspušten i GO SDS-a, kojim je rukovodio.

Obren Petrović je nakon svega odlučio da prihvati ponudu još uvijek aktuelnog predsjednika GO SNSD-a Doboj Uroša Gostića i preuzme suparničku stranku.

Za to je, sa novoizabranim svojim nasljednikom na funkciji gradonačelnika Borisom Jerinićem, dobio saglasnost i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Petrović je danas i član Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Sjevernoatlantskog saveza (NATO), te je često dio izaslanstva Bosne i Hercegovine na skupovima koji se održavaju u cijelom svijetu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...