BiH GA NE PAMTI PO LIJEPOM: Hrvatskoj i Argentini sudit će jedan od najiskusnijih sudija FIFA-e

Hrvatskoj je sudio u porazu od Engleske na Europskom prvenstvu prije godinu dana.

  • Sport

  • 11. Dec. 2022  

  • 0

Italijanski sudija Daniele Orsato sudit će u utakmici polufinala Svjetskog prvenstva između Argentine i Hrvatske, koja je na rasporedu u utorak od 20 sati.

Orsato je sudio na otvaranju turnira u utakmici Katara i Ekvadora te je opravdano poništio prvi pogodak Ekvadora. Hrvatskoj je sudio u porazu od Engleske na Europskom prvenstvu prije godinu dana.

Ovaj italijanski sudac nam je dijelio pravdu u meču protiv Francuske na Grbavici kada su Zmajevi izgubili rezultatom 1:0.

Strijelac gola odluke bio je Antoan Grizman (Antoine Griezmann) u 60. minuti susreta.

U dva navrata naši fudbaleri tražili su od sudije da svira jedanaesterac.

Prvo je u 72. minuti Adrien Rabio (Rabiot) bio u duelu sa Radetom Krunićem, ali se Daniele Orsato nije oglasio.

Samo nekoliko minuta kasnije u istim ulogama našli su se Rabio i Krunić, ali je Orsato ponovo smatrao da nema elementata za najstrožiju kaznu.

Krunić je poslije meča u izjavi rekao da je dobio udarac s leđa.

Pogledajte sporne situacije i prosudite sami da li je BiH oštećena za jedanaesterac protiv Francuske:

Sa svojih 46 godina Orsato je jedan od najiskusnijih sudija na međunarodnoj sceni, a smatra se i najboljim italijanskim sudijom. Od 2010. ima FIFA-inu licencu, 2018. bio je videosudija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a na posljednjem Europskom prvenstvu prošle godine sudio je tri utakmice.

Radiosarajevo.ba 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...