ALEKSANDAR RAKOVIĆ, AGRESIVNI RATNOHUŠKAČKI VELIKOSRPSKI NACIONALIST: “Srpski svet“ je ono što želim, dobro je što su biznismeni iz Srbije, bliski Vučiću, počeli da kupuju televizije…

Zaključuje da je konačno rješenje je obnova srpskog pitanja koje bi donijelo ujedinjenje Srbije i Crne Gore u jednu državu.

  • Regija

  • 13. Dec. 2022  

  • 2

Obnova srpskog pitanja u Crnoj Gori rezultiraće ujedinjenjem Crne Gore i Srbije u jednu državu, poručio je historičar Aleksandar Raković. On je u intervjuu Dejanu Lučiću kazao da je srpskom pitanju u Crnoj Gori posvećen od 1997. godine, a da je na tome nastavio da radi i kao državni službenik Srbije.

Svjedočimo procesu obnove srpstva u Crnoj Gori, a „srpski svet“ je ono što želim da vidim, kaže Raković.

“To je dobra politika i ono što je vrlo važno je da slijedi popis. Prema istraživanjima koja su rađena od strane agencija, već ima 40 odsto Srba u CG, srpski jezik je na 60 odsto. Srbi postaju relativna većina prema narodnosti i apsolutna prema jeziku. Idemo korak po korak ka tome da bude 95 odsto Srba kao 1909”, kaže Raković.

Revitalizaciji srpskog pitanja u Crnoj Gori posvetio se, kaže, od kada je Milo Đukanović 1997. na predsjedničkim izborima pobijedio Momira Bulatovića.

“Od tada sam se posvetio srpskom pitanju u CG, a onda sam se u to upleo kao državni službenik Srbije i SRJ i profesionalni istoričar”, istakao je Raković.

Ističe da se Dritan Abazović pokazao kao pouzdaniji partner vlastima u Srbii nego njegov prethodnik.

“Taj Abazović je pouzdaniji nego što je bio Zdravko Krivokapić”, kazao je Raković.

Osvrnuo se i na kontrolu medija u Crnoj Gori od strane ljudi bliskih Vučiću.

“Dobro je što su biznismeni iz Srbije, bliski Vučiću, počeli da kupuju televizije. Kupili su Adria TV, Prvu, TV u HN, radio stanice, i što DPS nakon gubitka Podgorice ostaje bez Gradske TV, neće više imati nijedan jedini medij”, ocijenio je Raković.

Zaključuje da je konačno rješenje je obnova srpskog pitanja koje bi donijelo ujedinjenje Srbije i Crne Gore u jednu državu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...