DRAGAN BURSAĆ: "Kerovima srpskog sveta smeta kad okupljeni građani ispred Skupštine uzvikuju - 'E viva Montenegro'"

Na koncu četnici i dritanovci rade sve ono što im je zacrtano u beogradsko-moskovskoj agendi.
A suverenisti?

  • Mini market

  • 13. Dec. 2022  13. Dec. 2022

  • 1

Piše:  Dragan BURSAĆ (CdM)

“Demokratski metodi dritanovaca i četnika postali su suzavac, kerovi i gumeni meci, koji bi da ubiju i ono malo prava datih na kašičicu Crnogorcima i svim građanima Crne Gore u Crnoj Gori. Ali večeras se evropska Crna Gora vadi iz ralja srpskog sveta. Milom ili silom. Sa Milom je uvijek bolje.“

I dok građani koji se bore za evropsku Crnu Goru, Crnu Goru u NATO paktu opet grcaju u suzavcu, kao fundamentalnoj tekovini vlasti Dritana Abazovića, Skupština sramno i opetovano donosi Zakon po kome Predsjednik zemlje postaje praktično ništavan. Da prevedem, donosi Zakon po kome će litijaši, četnici i ostali predstavnici srpskog sveta moći da vladaju Crnom Gorom neograničeno i sa neograničenim mogućnostima.

Noć vrijednija od hiljadu mjeseci

Nenad Čanak sa pravom piše:

“Izglasavanjem izmena zakona o Predsedniku u Podgorici na način koji nije predviđen Ustavom i paralizom državnih organa, izvršen je državni udar u Crnoj Gori od strane inostrane agenture čiji je cilj uništenje suvereniteta i samog postojanja Crne Gore kao države. Vojska Crne Gore ima obavezu da uđe u Parlament i pohapsi poslanike koji su prekršili Ustav u smislu svoje obaveze zaštite ustavnog poretka svoje države. Vojska ima obavezu da očuva red i obezbedi održavanje parlamentarnih izbora. Sve drugo je saučesništvo u veleizdaji.“

I biće ovo posebna noć, makar se građani i razišli kućama, zato što će ova noć na jedan bitan način odrediti sudbinu Crne Gore u narednim godinama, a možda i decenijama. Kako se lijepo kaže u Kuranu, noć vrjednija od hiljadu mjeseci.

U ovoj noći su se susrele sile svjetla, svi oni kojima je Crna Gora na srcu i duši, svi oni koji vide i znaju da ova zemlja treba pripadati Zapadnoj porodici civilizovanih naroda, tamo đe joj je i mjesto sa jedne strane i sa druge strane stoje horde putinofilskih orki-i na slobodi, i u Parlamentu, kojima je isti postao rasadnik, i inkubator, i zaštita. I da se razumijemo te putinovske orke su identične-i one u odijelima, koje se kriju iza EU zastava i kojekakvih NGO projekata i oni krezavi sa kokardama na šubarama- jedno te isto su; samo su ovi bijeli okovratnici opasniji jer dave Crnu Goru po dubini, a sad im je namjera da je protivustavnim izmjenama Zakona o predsjedniku do kraja uškope.

Kako reče novinar i publicista Šeki Radončić:

Strepim da od ‘45-te nikada nismo bili blizi građanskom ratu u Crnoj Gori. A stekli su se glavni uslovi: Rusi i njihovi sateliti forsiraju podjele, glavne crnogorske institucije ne funkcionišu, država se raspada, stanje je bezvlašća, a crnogorska policija je tigar od papira…

Suzavac i gumeni metak kao demokratski metodi vladanja

Pa su tako demokratski metodi dritanovaca i četnika postali suzavac, kerovi i gumeni meci, koji bi da ubiju i ono malo prava datih na kašičicu Crnogorcima i svim građanima Crne Gore u Crnoj Gori, koji imaju tu (ne)sreću da ne ljube srpski svet i Vučićeve gaulajtere na terenu, oličene u kojekakvim dritanovskim i postdritanovskim kreaturama.

Alergični na “E viva Montenegro“

Jer kerovima srpskog sveta smeta kad okupljeni građani ispred Skupštine uzvikuju: “E viva Montenegro!” Smeta im toliko da iste one četveronožne kerove, zajedno sa policijom napujdavaju na svoj narod.

Smeta im toliko da su napravili ustavni puč i to je nakon klerikalne kontrarevolucije i belvederskog suzavca najvažniji događaj za mračnjake koji bi Crnu Goru pod srpsku šljivu. Mitropolitom, suzavcem i gumenim mecima. Ne biraju, a najbolje je sa svima zajedno.

Pa je onda najveća odgovornost i obaveza političara koji su navodno za evropsku Crnu Goru, da umjesto ispraznih floskula zbog kojih su izgubili izbore stanu ispred građana, povedu ih i kažu No pasaran!

I zato, nije ovo otpor samo jedne grupe ljudi oko pokreta  “IMA NAS” koji zvanično organizuje protest ispred Skupštine Crne Gore. Oni su jasni da nema odustajanja i da će odlučno braniti institucije svoje zemlje.

Hoće li im se konačno pridružiti političari koji za sebe kažu da su suverenisti i hoće li odbraniti deklarativno građansku, nezavisnu, multietničku, antifašističku, sekularnu Crnu Goru ili će u okolnim kafićima sa papirom i olovkom uz “dojč“ kurvinski kalkulisati, šta će biti jutro poslije? Ako se to dogodi, onda su oni najveći veleizdajnici, a ne četnici i dritanovci. Na koncu četnici i dritanovci rade sve ono što im je zacrtano u beogradsko-moskovskoj agendi.

A suverenisti?

Evo im ova noć, pa da vidimo!

Na koncu, treba pomenuti famoznu međunarodnu zajednicu, šta god to bilo, koja se dijeli na one koji otvoreno podržavaju Vučića i gaulajtere na terenu i na one kojima je mjesto u zatvorenoj instituciji za promatranje. Koliko će oni biti krivi, ako Crna Gora ne izađe iz ralja srpskog sveta? Najviše, ali ih boli donji dio leđa za to. Od njih se ne traži odgovornost, niti će vam je dati.

I onda, zaista jeste na građanima da sami kao slamka među vihorove ustanu i kažu dosta je! Jer, kako se čini ovo je samo njihova bitka za izlazak iz ralja srpskog sveta i Otvorenog Balkana.

A svi mi ostali, kojima je Crna Gora na srcu i duši, tu smo da pomognemo!

Smrt fašizmu, sloboda narodu! Da je vječna Crna Gora!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...