POLITOLOG JASMIN MUJANOVIĆ ODGOVORIO ANI BRNABIĆ: „Srbijanska lažno-umjerena premijerka pokreće bezobzirni široki napad na…“

Ne stišavaju se reakcije nakon teških optužbi srbijanske premijerke Ane Brnabić.

  • Vijesti

  • 14. Dec. 2022  

  • 4

Politolog Jasmin Mujanović, stručnjak sa američkog Univerzitet York specijaliziran za politiku post-autoritarne i postkonfliktne demokratizacije komentirao je poteze premijerke Srbije Ane Brnabić.

-Srbijanska lažno-umjerena premijerka pokreće bezobzirni široki napad na američkog izaslanika za Zapadni Balkan zbog protivljenja raspoređivanju srpskih trupa na Kosovu. Nisam siguran šta još Beograd treba učiniti da Washington prestane tetošiti revanšistički Vučićev režim“, poručio je Mujanović.

Podsjetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić oštro je kritizirala Gabriela Escobara.

-Vidim da je moj prijatelj Gabriel Escobar još jedan političar koji je odlučno protiv validnih rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a.

Preuzeo je ulogu Vijeća sigurnosti i jednoglasnim glasanjem sebe, MVP-a Njemačke i ministrice von Cramon, također poznate kao izvjestiteljice EP-a za Kosovo, poništio Rezoluciju 1244 Vijeća sigurnosti UN-a.

Nema potrebe da UN organizira sjednice Vijeća sigurnosti, kao mjeru uštede, ova će Trojka ubuduće odlučivati o svim globalnim pitanjima.

Jedno pitanje ako smijem (uz dužnu ispriku ovim velikim vođama) - ako Rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a 1244 više ne vrijedi (jer vam se ne sviđa, a time i koga briga za to), i ako Briselski sporazum ne postoji (kako kaže Kurti, a vi, Veliki vođe, nikada niste demantirali njegove riječi) i ako Washingtonski sporazum nije ništa drugo nego stvar prošlosti (jednostavno više nije u modi), a Povelja UN-a ne vrijedi za Srbiju (jer, opet, vi, Veliki Vođe, mislite da ne bi trebala) - onda u skladu s kojim dogovorom/rezolucijom/načelom trebamo djelovati?

Ili samo trebamo pratiti vaš horoskop kako bismo pogodili vaše želje i pomogli spasiti mir u svijetu? Zahvaljujem vam na vašem vremenu - mogu samo zamisliti koliko posla mora biti voditi svijet umjesto UN-a“, poručila je Brnabić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...