KADA SE FORMIRA VLADA RS-a: Ćamil Duraković otkrio šta je dogovorio sa Dodikom

Duraković se danas u Bosanskom Novom sastao sa načelnikom opštine Miroslavom Drljačom i skupštinskim rukovodstvom.

  • Politika

  • 15. Dec. 2022  

  • 3

Potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković rekao je danas da će u dogovoru sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, obići sve lokalne zajednice, te prenijeti informacije sa terena kako lokalne zajednice žive i koji su gorući problemi.

Duraković se danas u Bosanskom Novom sastao sa načelnikom opštine Miroslavom Drljačom i skupštinskim rukovodstvom.

- Za svoju prvu službenu posjetu odabrao sam Novi Grad jer sam ranije čuo pozitivne stvari o načelniku opštine i načinu kako ovdje funkcionišu međunacionalni odnosi, rekao je on i dodao da je za probleme sa kojima je danas upoznat čuo sam i ranije.

- To je pitanje graničnog prelaza. Vjerujem da se ovaj problem može delegirati i kod formiranja Vlade Republike Srpske i Vijeća ministara, rekao je Duraković, prenose Nezavisne.

Duraković kaže da je ranije upoznat i o problemu Trgovske gore.

- Svi smo saglasni, i entiteti i BiH, da je to neprihvatljivo. Niko ne spori izgradnju skladišta radioaktivnog otpada, ali ta lokacija mora biti na sigurnoj distanci, da ne ugrožava ljude, naglasio je on.

 

On očekuje da će se saradnja nastaviti te da će podršku dobiti projekti značajni za ovu lokalnu zajednicu.

- Otvorio sam svoj kabinet i učiniću sve da, kad se formira Vlada Republike Srpske, lobiram za vitalne projekte koje ova lokalna zajednica predloži, rekao je Duraković.

(Oslobođenje)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...