KOVAČEVIĆ ODGOVORIO LIDERU SDA: "Izetbegović je sa Dodikom dogovorio prekidanje NATO puta"

Kovačević je naveo da je time NATO put prekinut i da više ne postoji.

  • Politika

  • 16. Dec. 2022  

  • 10

Radovan Kovačević, glasnogovornik SNSD-a, reagovao je na tvrdnju Bakira Izetbegovića da nije zvao Milorada Dodika ali da jeste sa Dodikom dogovorio ANP i NATO put Bosne i Hercegovine.

"Dodik je Izetbegovićem dogovorio Program reformi, što je prvi dokument usvojen u institucijama BiH u kojem se članstvo u NATO više ne prejudicira", napisao je Kovačević.

Kovačević je naveo da je time NATO put prekinut i da više ne postoji.

"Zato danas umjesto Komisije za NATO integracije imamo Komisiju za saradnju sa NATO", navodi se u reakciji.

Dodik je prilikom potpisivanja sporazuma o formiranju vlasti na državnom nivou kazao da su ga zvali Izetbegovićevi prijatelji zvali i molili da ga ne izbacuje iz vlasti.

Prema saznanjima Klix.ba poziv je uputio predsjednik Turske Reccep Tayip Erdogan. Izetbegović je negirao ove navode.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...