BIZARAN SLUČAJ: Šef poljske policije slučajno aktivirao bacač granata u kancelariji, dobio ga od Ukrajinaca...

U saopćenju se navodi da se tri osobe, uključujući Szymczyka, smatraju žrtvama, bez navođenja detalja o mogućim povredama.

  • Evropa

  • 16. Dec. 2022  16. Dec. 2022

  • 0

Poljski tužioci istražuju "nasilno oslobađanje energije" u sjedištu nacionalne policije usred medijskih izvještaja da je šef policije ispalio bacač granata u svojoj kancelariji.

Poljsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopćilo je u četvrtak da je Jarosław Szymczyk, glavni komandant policije, povrijeđen i prebačen u bolnicu kada je u sjedištu policije u Varšavi eksplodirao poklon koji je dobio tokom posjete Ukrajini .

Poljski mediji su objavili da je u pitanju bio bacač granata i da ga je sam Szymczyk slučajno ispalio u svojoj kancelariji, što bi predstavljalo ozbiljno kršenje sigurnosnih propisa.

U saopćenju, objavljenom u četvrtak, glasnogovornik tužilaštva rekao je da istražuje "čin koji se sastoji od nenamjernog izazivanja nasilnog oslobađanja energije koja je ugrozila život ili zdravlje mnogih ljudi ili imovinu".

U saopćenju se navodi da se tri osobe, uključujući Szymczyka, smatraju žrtvama, bez navođenja detalja o mogućim povredama.

Poljski mediji javili su da je eksplozija oštetila plafon u zgradi.

Portparol policije i portparol tužilaštva odbili su da dalje komentarišu ovo pitanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...