KFC OTVORIO SVOJ DRUGI RESTORAN U SARAJEVU: Evo ko stoji u pozadini ove velike investicije

KFC je na bosanskohercegovačko tržište ušao ljetos, a nosilac franšize za Bosnu i Hercegovinu je tvrtka Tastra Sarajevo, u vlasništvu Mehmeda Pozderca, koji je inače sin Hakije Pozderac i unuk legendarnog narodnog heroja Nurije Pozderca.  

  • Ekonomija

  • 17. Dec. 2022  18. Dec. 2022

  • 2

Svjetski poznati lanac restorana KFC otvorio je svoj drugi restoran u Sarajevu, odakle počinje širenje lanca na cijelu BiH. 

Prvi KFC  (Kentucky Fried Chicken)  restoran u Sarajevu, otvoren prije nepunih šest mjeseci u SCC-u, i nakon velikog uspjeha postignutog u kratkom roku, vlasnik franšize, sarajevska firma Tastra , otvorio je novi restoran u krugu Bingo City Centra u novoizgrađenom naselju Miljacka. . 

D rugi restoran globalnog lanca brze hrane KFC zapravo je drive-thru restoran koji je, kako je rečeno na otvorenju, najveći objekat ove vrste u jugoistočnom dijelu Europe. Posao u njemu dobio je 60 osoba.

Iz ovog lanca poznatog po jelima od piletine kazali su da je u planu otvaranje restorana iu drugim gradovima BiH. KFC je na bosanskohercegovačko tržište ušao ljetos, a nosilac franšize za Bosnu i Hercegovinu je kompanija Tastra Sarajevo, u vlasništvu Mehmeda Pozderca, koji je inače sin Hakije Pozderca i unuk legendarnog narodnog heroja Nurije Pozderca.  

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...