DURAKOVIĆ POKRENUO INICIJATIVU NAKON SARAJEVSKOG SLUČAJA: "Neprihvatljivo je u nastavni proces vratiti osobu koje je pravosnažno osuđena zbog seksualnog uznemiravanja"

"Kao potpredsjednik entiteta, učiniću sve da, sa budućim ministrom pravde, predstavnicima pravosuđa i policije, pripremimo adekvatan paket mjera izmjena Krivičnog zakona RS."

  • Društvo

  • 18. Dec. 2022  18. Dec. 2022

  • 1

Potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković pokrenuo je inicijativu da se u tom bh. entitetu pristupi izmjenama Krivičnog zakona RS, kako se slučaj iz Sarajeva, kada je na posao u osnovnu školu vraćena osoba osuđena zbog krivičnog djela bludnih radnji, ne bi ponovio u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine. 

"Neprihvatljivo je u nastavni proces vratiti osobu koje je pravosnažno osuđena zbog seksualnog uznemiravanja i bludnih radnji nad maloljetnim osobama, kao što je to slučaj u Kantonu Sarajevo. Ne smijemo čekati ponavljanje ovog scenarija bilo gdje u BiH. Kao potpredsjednik entiteta, učiniću sve da, sa budućim ministrom pravde, predstavnicima pravosuđa i policije, pripremimo adekvatan paket mjera izmjena Krivičnog zakona RS, sa fokusom na efikasniju zaštitu i sankcionisanje nasilja nad ženama, djevojkama i djevojčicama", saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika Republike Srpske Ćamila Durakovića. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...