NAKON ŠTO JE OTKAZAO TRADICIONALNU GODIŠNJU KONFERENCIJU: Ruska državna televizija najavila važan Putinov govor

Na sastanku vlade prošle sedmice Putin je zatražio prilagodbu planova za naoružavanje.

  • Evropa

  • 18. Dec. 2022  18. Dec. 2022

  • 1

Ruski predsjednik Vladimir Putin održat će važan govor na sastanku ministarstva odbrane iduće sedmice, objavila je u nedjelju ruska državna televizija.

“Očekujemo važne izjave”, rekao je Pavel Sarubin, voditelj emisije “Moskva.Kremlj.Putin”, za televiziju WGTRK u nedjelju.

Po televiziji, Putin će predsjedati godišnjim proširenim sastankom ministarstva odbrane. Tačan datum sastanka nije poznat.

Putin se u ponedjeljak očekuje u Minsku radi sastanka s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom.

Na sastanku vlade prošle sedmice Putin je zatražio prilagodbu planova za naoružavanje.

Smatra se mogućim da će nastaviti usmjeravati ekonomiju prema ratnoj ekonomiji jer ruske jedinice u Ukrajini imaju problema s opskrbom.

Zbog problema na ratištu, Putin zadnjih sedmica općenito izbjegava to pitanje, a otkazao je i tradicionalnu godišnju konferenciju za novinare prije Božića.

Kremlj je u subotu saopćio da je Putin zatražio prijedloge od zapovjednika svojih oružanih snaga o tome kako misle da bi se trebala odvijati ruska vojna kampanja u Ukrajini tokom posjete štabu operacije.

Putin je cijeli petak proveo u sjedištu operativne grupe, rekao je njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov za novinsku agenciju Interfax, navodi Hina.

U subotu je ministarstvo odbrane saopćilo da je ministar Sergej Šojgu razgovarao s vojnicima na “prvoj liniji" i na “zapovjednom položaju”. Međutim, nije jasno kada se dogodila ta posjeta niti je li Šojgu bio u Ukrajini. Kratki video objavljen uz saopćenje prikazuje Šojgua u vojnom helikopteru te nekoliko snimki iz zraka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...