OGLASILI SE IZ NAŠE STRANKE ZBOG TRIBINE U VOGOŠĆI: "Ateizam nije zločin već legitiman svjetonazor u svim sekularnim državama"

Za sutra u 19:00 u JU KSC Vogošća najavljena je tribina „Zločin ateizma“.

  • Mini market

  • 19. Dec. 2022  19. Dec. 2022

  • 2

Tim povodom reagovao je Timur Vilić, predsjednik Foruma mladih Naše stranke Kantona Sarajevo.

„Već iz naziva tribine je jasno da se radi o govoru mržnje i huškanju. Ateizam nije zločin već legitiman svjetonazor u svim sekularnim državama. Ovakve tribine ne smiju biti dozvoljene uopšte, a pogotovo ne u javnim ustanovama koje žive od poreza svih građanki i građana, uključujući i ateiste. Tražimo zabranu održavanja tribine u JU KSC Vogošća. Također tražimo da Općina Vogošća prestane finasirati Omladinsko udruženje Tempo koje je organizator sporne tribine. Očigledno je da sredstva građanki i građana to udruženje upotrebljava kako bi njima huškalo na te iste građane ateističkog svjetonazora", navodi se u saopćenju Naše stranke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...