SKANDAL, UŽIVO: Dvojica ambasadora BiH krenula Dodikovim stopama –„Republika Srpska treba biti na oprezu…“

Stavovi dvojice ambasadora Bosne i Hercegovine poklapaju se s izjavama predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

  • Mini market

  • 20. Dec. 2022  

  • 3

Odluka o kandidaturi BiH za članstvo u Evropskoj uniji, koja je donesena na pogrešnim pretpostavkama o BiH kao interesnoj sferi Zapada, biće uslovljavana, saglasni su ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ i ambasador BiH u Rusiji Željko Samardžija.

-Ubrzavajući ili davajući status BiH, oni su stvorili jedan novi manevarski prostor da bi mogli da uđu u neki novi period nametanja, uslovljavanja u pravcu nekih reformi. Samo ovaj put će to biti kroz priču o otvaranju poglavlja, evropskom putu, što svakako treba biti upozorenje za Republiku Srpsku, nikako širenje optimizma, rekao je Vranješ.

Ambasador BiH u Rusiji Željko Samardžija rekao je da EU ima mnogo svojih problema.

-Ove godine govoriti o kandidatskom statusu, kada sama EU ima gomilu svojih velikih problema u kojima se poslije izlaska Velike Britanije počela na neki način da se rastače, a ko zna šta će biti u narednom periodu, mislim da to i nije neka "politička pljačka" za nas, dodao je Samardžija.

Stavovi dvojice ambasadora Bosne i Hercegovine poklapaju se s izjavama predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji, također, nije oduševljen kandidatskim statusom Bosne i Hercegovine.

Dodik ide toliko daleko tvrdeći da je kadidatski status Bosne i Hercegovine pokušaj odmicanja od Rusije, te je poručio da on to neće dozvoliti.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...