POLICIJSKA AKCIJA U SARAJEVU: U Švrakinom Selu pronađena laboratorija za uzgoj marihuane

Izvršen pretres kuće.

  • Hronika

  • 20. Dec. 2022  20. Dec. 2022

  • 0

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su proveli operativnu akciju u kojoj je, između ostalog, pronađena komplentna mini laboratorija za uzgoj i proizvodnju opojnih droga.

Provodeći aktivnosti u vezi ponalaške opojne droge na području Kantona Sarajevo, na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, policijske službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS, u Ulici Kenana. Demirovića, na području Općine Novi Grad, izvršili su pretres kuće, okućnice i pratećih prostorija koje koristi BT, rođen 2000. godine u Sarajevu.

Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli:

  • jedna kompletna laboratorija za uzgoj i proizvodnju opojne droge "IN DOOR" koja se sastoji od četiri stabljike koje asociraju kanabis, jedan grow box za uzgoj marihuane, jedan ovlaživač zraka, jedan isušivač zraka, filter zraka sa fleksibilnim crijevom i filterom sa ventilatorom, jedno rasvjetno -grijno tijelo, dva termostata, dva ventilatora, dva timer-a i jedna vreća sa sadržajem CO2;

  • 26 tableta koje asociraju na opojnu drogu extazi;

  • određena količina suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu;

  • jedna kesica sa materijom koja asocira na opojnu drogu MDMA i

  • jedna digitalna vaga.

O ovome je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a TB je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim njim.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...