SARAJEVSKI PROFESOR HIT TIK-TOKA: Očitao lekciju o korupciji koje bi se svako od nas postidio (VIDEO)

‘Brutalno istinito‘, ‘Aferim profesore‘ - bili su samo neki od komentara.

  • Zabava

  • 20. Dec. 2022  

  • 0

Kasim Tatić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, poznat je među studentima kao predavač "čija predavanja se ne propuštaju". On je tako, spletom okolnosti, postao hit na TikToku - zbog govora s konferencije u Travniku koja je održana u decembru ove godine.

Snimak je pregledalo do sada više od 56.000 osoba, a podijelio ga je i hafiz Nedim Botić.

"Ja sam pitao studente jedno jutro što vi mrzite politiku. Pa kažu kradu, korupcija ovo - ono. Okej, vi ne volite krađu? Ne volimo. Jeste li vi ukrali išta? Đe bi mi, bože sačuvaj. Kol‘ko vas se šveralo u tramvaju jutros? Diže njih jedno 15 ruku. Al‘ ide komentar za koji ja znam da će doći: ‘Profesore, markica i 80 feninga‘. E, tu sam te čeko!

 

Toliko si mogao ukrasti, vjerujući da te niko neće vidjeti. Ti nisi protiv krađe, ti si samo ogorčen samo zato što nisi u poziciji da ukradeš pet milijardi, a da te niko ne ganja.  

Moja poenta je sljedeća: sistem u kojem živite ne možete promijeniti u najvećem broju slučajeva, ali možete promijeniti sistem prema kojem živite. To vam niko ne može zabraniti", poručio je Tatić.


Korisnici TikToka su zaista pozitivno reagovali na ovaj snimak, pa su neki od komentara glasili: "Kapa dole", "Činjenice", "Brutalno istinito", "Aferim profesore",...

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...