OVO JE STATISTIČKI NAJGORI TIM NA SVJETSKOM PRVENSTVU: Među 11 neslavnih su dvojica igrača Srbije i Milan Borjan, a tu su još i Katarani, Velšani, Kamerunci...

Nizozemac Steven Bergwijn (6,09) je bio među najlošijim napadačima na Mundijalu, a ubjedljivo najgori nogometaš na turniru je bio napadač Katara Almoez Ali s prosječnom ocjenom 5,82.

  • Sport

  • 20. Dec. 2022  20. Dec. 2022

  • 0

Svi vodeći svjetski portali, dok čekaju zvaničnu objavu FIFA-e, prave najbolje timove Svjetskog prvenstva u Kataru. No, postoji i spisak najgorih igrača nedavno završenog Mundijala.

Specijalizovani sajt Whoscored.com je objavio najgorih 11 nogometaša po prosječnim ocjenama, a među njima se nalaze dvojica reprezentativaca Srbije - stoper Miloš Veljković i vezni igrač Saša Lukić.

Veljković je s ocjenom 5,97 četvrti najgori igrač Mundijala, a Lukić s 5,99 šesti najgori. Uz Srbiju, najviše predstavnika u ovom neslavnom društvu ima Katar, čak četvoricu.

Najgori golman turnira je Milan Borjan koji je u dresu Kanade imao prosječnu ocjenu 5,88, a uz Veljkovića najgori defanzivci su Kostarikanac Oscar Duarte (5,96) i Kataranin Boualem Khoukhi (6,01).

Khoukijevi sunarodnjaci Hassan Al-Haydos (6,13) i Homam Ahmed (6,17) prave društvu Lukiću u veznom redu zajedno sa Velšaninom Aaronom Ramseyem (5,97), a najbolji među najgorih 11 je bio desni bočni Kanade Alistair Johnston (6,20).

Nizozemac Steven Bergwijn (6,09) je bio među najlošijim napadačima na Mundijalu, a ubjedljivo najgori nogometaš na turniru je bio napadač Katara Almoez Ali s prosječnom ocjenom 5,82.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...