ZBOG PROPUSTA TOKOM POPLAVA KOJE SU PROUZROKOVALE SMRT 11 LJUDI: Potvrđena optužnica protiv bivšeg gradonačelnika Obrena Petrovića i šefa civilne zaštite Milka Vidakovića

U optužnici se navodi da Petrović i Vidaković nisu postupali po propisima

  • Vijesti

  • 20. Dec. 2022  20. Dec. 2022

  • 0

Okružno javno tužilaštvo u Doboju, nakon sprovedene istrage, dana 06.12.2022.godine podiglo je optužnicu protiv Petrović Obrena i Vidaković Milka, zbog krivičnog djela Izazivanje opšte opasnosti.

Dana 15.12.2022.godine, optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Doboju.

Optužnica ih tereti da u vremenskom periodu od 13. do 17. 5. 2014.godine, na području grada Doboja, u situaciji neposredne opasnosti od prirodne nepogode i nadolazeće opasnosti od poplave, usljed stalnog rasta vodostaja rijeke Bosne uzrokovan obilnim padavinama, kao službena lica, Petrović u svojstvu gradonačelnika grada Doboja i komandanta gradskog Štaba za vanredne situacije a Vidaković u svojstvu načelnika gradskog Štaba za vanredne situacije i šefa odsjeka Civilne zaštite grada Doboja, nisu uopšte postupali po propisima i tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama od poplave, čime su usljed propuštanja preduzimanja propisanih mjera i radnji, u kritičnom vremenskom periodu, izazvali opasnost za život ljudi i imovine većeg obima, usljed čega je nastupila smrt 11 lica i imovinska šteta većeg obima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...